Faceți căutări pe acest blog

luni, 30 ianuarie 2012

CUM AJUNG BOGĂŢIILE LA TINE

CÂND spun că nu trebuie să negociezi la sânge, nu spun că nu trebuie să te târguieşti cu nimeni, sau că trebuie să fii deasupra oricăror relaţii cu oamenii. Spun că nu va trebui să tratezi cu ei în mod necinstit; nu va trebui să cauţi să obţii cât mai mult pentru cât mai puţin, ci că vei putea da oricui mai mult decât ai luat de la ei. Nu poţi da nimănui, în bani, mai mult decât ai luat de la el, dar îi poţi da mai mult ca valoare. Hârtia, cerneala şi alte materiale din care e făcută această carte pot să nu facă banii pe care i-ai plătit pe ea; dar dacă ideile sugerate aici îţi pot aduce mii de dolari, atunci înseamnă că nu ai fost înşelat de cel care ţi-a vândut-o; căci ai primit o valoare mult mai mare decât preţul plătit.
Să spunem că am o pictură a unui mare artist, care, în lumea civilizată, costa mii de dolari. Dacă duc pictura la Polul Nord şi folosind abilităţi de “vânzător” îl fac pe un eschimos să îmi dea blănuri în valoare de 500 dolari pe ea, înseamnă că l-am înşelat. El nu are ce face cu pictura, ea nu are nici o valoare pentru el, nu îi va îmbogăţi viaţa.
Dar dacă îi dau o puşca în valoare de 50 dolari la schimb pentru blănuri, atunci pot spune că a făcut o afacere bună. El are ce face cu puşca, îl va ajuta să obţină mai multe blănuri şi mai multă mâncare; îi va îmbogăţi viaţa în toate felurile, îl va face bogat.
Când te ridici din planul competitiv în cel creativ, poţi ţine evidenţa afacerilor tale foarte strict, şi dacă vinzi vreunui om ceva ce nu îl ajuta în viaţă mai mult decât te ajută pe tine ceea ce ai primit în schimb, atunci poţi să te opreşti. Nu trebuie să-i întreci pe toţi în afaceri. Şi dacă eşti în vreo afacere care înşeală oamenii, ieşi din ea numaidecât.
Dă fiecărui om mai mult în valoare, decât ai luat tu în bani de la el; în felul acesta, îmbogăţeşti lumea prin afacerile tale.
Dacă ai oameni care muncesc pentru tine, poţi lua de la ei în bani mai mult decât îi plăteşti cu salariul; dar îţi poţi organiza afacerea în aşa fel încât să fie bazată pe principii avansate, aşa încât fiecare angajat care doreşte, să poată să se dezvolte câte puţin în fiecare zi.
Poţi face în aşa fel încât afacerea ta să facă pentru angajaţii tăi, ceea ce această carte face pentru tine. Îţi poţi conduce firma în aşa mod, încât ar putea fi un soi de scară, pe care fiecare angajat, dacă doreşte, are posibilitatea de a urca el însuşi către bogăţie, iar dacă nu o face, e doar vina lui.
Şi în fine, faptul că tu eşti cel care determină crearea bogăţiei în Materia fără formă, care există în tot mediul înconjurător, nu înseamnă că aceasta va căpăta forma din aerul din încăpere şi va apărea brusc în faţa ochilor tăi.
Dacă, să zicem, îţi doreşti o maşină de cusut, nu spun că vei imprima ideea unei maşini de cusut asupra Substanţei Gânditoare până când maşina se va materializa de la sine, în camera unde stai sau în altă parte. Dar dacă îţi doreşti o maşină de cusut, păstrează imaginea sa mentală împreună cu certitudinea că ea se construieşte sau că este pe drum spre tine. După ce ai conturat gândul, trebuie să ai cea mai neclintită credinţă că maşina este pe drum spre tine; nu vorbi despre ea, nu te gândi la ea în vreun alt fel decât fiind sigur că vine. Consideră deja că este a ta.
Îţi va fi adusă de puterea Inteligenţei Supreme, care acţionează asupra minţii oamenilor. Dacă trăieşti în statul Maine, este posibil ca un om din Texas sau chiar din Japonia să facă anumite tranzacţii care vor avea ca rezultat obţinerea a ceea ce îţi doreşti.
În acest caz, întreaga tranzacţie va fi şi în avantajul acelui om, la fel de mult ca în avantajul tău.
Nu uita nici un moment că Materia Gânditoare se afla în toate, penetrează totul, comunica şi influenţează tot ce există. Dorinţa sa pentru o viaţă împlinită şi mai bună a cauzat crearea tuturor maşinilor de cusut deja fabricate; şi va putea fi cauza creării a încă un milion de alte maşini, şi chiar aşa va fi, ori de câte ori omul o pune în mişcare prin dorinţa şi credinţa, şi prin acţiune într-un Mod Anume.
În mod sigur poţi avea o maşină de cusut în casa ta; şi e la fel de sigur că poţi avea orice alte lucruri pe care le doreşti şi pe care le vei folosi la dezvoltarea vieţii tale şi a vieţii altora.
Să nu eziţi să ceri mult; “este plăcerea Tatălui de a-ţi oferi Împărăţia,” a spus Iisus.
Substanţa Originară vrea să trăiască împlinită prin tine şi vrea ca tu să ai tot ce poţi folosi acum sau în viitor pentru o viaţă completă.
Dacă îţi fixezi în conştient faptul că dorinţa de a avea bogăţie este chiar dorinţa Atotputernicului pentru o cât mai completă exprimare, atunci credinţa ta devine invincibilă.
Odată, mai demult, am văzut un băieţel stând în faţa unui pian, încercând în zadar să scoată armonie din clape; şi am văzut că era întristat şi înciudat de incapacitatea lui de a interpreta muzică adevărată. L-am întrebat care este cauza supărării lui şi mi-a răspuns, “Simt în mine muzică, dar nu îmi pot face mâinile s-o găsească.” Muzica din el era dorinţa Materiei Originare, care cuprinde toate posibilităţile vieţii; tot ce însemna muzică îşi cauta expresie în acel copil.
Dumnezeu, Unica Substanţa, încearcă să trăiască şi să se bucure de toate prin oameni. El spune “Vreau mâini pentru a construi clădiri minunate, pentru a cânta armonii divine, pentru a picta tablouri încântătoare; vreau picioare pentru a alerga unde am treabă, ochi pentru a-mi vedea frumuseţile, limbă pentru a grăi adevăruri importante şi pentru a cânta cântece minunate,” şi tot aşa.
Tot ceea ce există ca posibilitate îşi caută expresia prin oameni. Dumnezeu vrea ca cei care pot interpreta muzica să aibă piane sau orice alt instrument şi să aibă mijloace pentru a-şi cultiva talentul la valoarea maximă. El vrea ca cei care pot aprecia frumuseţea să se poată înconjura de lucruri frumoase; el vrea ca toţi cei care pot discerne adevărul să aibă posibilitatea de a călători şi observa; el vrea ca cei care pot aprecia o haină frumoasă să fie frumos îmbrăcaţi şi că cei care pot aprecia o mâncare bună să fie hrăniţi din belşug.
El vrea toate aceste lucruri pentru că El este cel care se bucura de ele şi le apreciază; Dumnezeu este cel care vrea să cânte, să asculte muzică, să se bucure de frumuseţe, să proclame adevărul şi să poarte haine bune şi să mănânce mâncăruri fine. Apostolul Pavel a spus “este Dumnezeu cel care lucrează prin tine, că tu să vrei şi să faci.”
Dorinţa ta de a fi bogat este infinitul, care caută să se exprime prin tine, aşa cum tot El încerca să îşi găsească expresie în acel băiat aflat în fata pianului.
Aşa că nu ezita să ceri cât mai mult.
Treaba ta este să te concentrezi şi să exprimi dorinţa ta lui Dumnezeu.
Acesta este cel mai dificil lucru pentru majoritatea oamenilor; în ei se păstrează ceva din vechile idei precum sărăcia şi sacrificiul de sine sunt pe placul lui Dumnezeu. Ei privesc sărăcia ca pe o dorinţă, o necesitate a naturii. Sunt convinşi că Dumnezeu şi-a terminat Lucrarea, că a făcut tot ce putea El face şi că cea mai mare parte a oamenilor trebuie să rămână săraci pentru că nu mai este de unde. Ei se agaţă atât de tare de acest gând greşit, încât le e ruşine să ceară bogăţie; încearcă să nu ceară mai mult decât ceva modest, ceva care să fie cât de cât decent.
Îmi vine acum în minte cazul unui student căruia i s-a spus că trebuie să vizualizeze imaginea clară a ceea ce îşi doreşte, aşa încât gândul creativ să poată fi imprimat asupra Materiei fără Formă. Era un om tare sărac, locuia într-o casă închiriată, trăind de azi pe mâine; şi nu putea să conceapă că toată bogăţia putea fi a lui. Aşa încât, după ce s-a gândit bine, a decis că ar fi rezonabil să ceară un covor nou pentru sufragerie şi un cuptor cu cărbuni, pentru a-şi încălzi casa pe timp de iarnă. Urmând instrucţiunile din această carte, el a obţinut aceste lucruri în câteva luni; de-abia atunci a înţeles că nu a cerut destul. Atunci a făcut un tur al casei în care trăia făcându-şi planuri pentru toate îmbunătăţirile pe care le dorea; a adăugat mental o fereastră aici, o cameră acolo, până când şi-a completat în minte casa ideală; apoi s-a ocupat de dotări.
Vizualizând întreaga imagine, a început să trăiască într-un Anume Mod, acţionând în direcţia a ceea ce dorea; acum casa este proprietatea lui şi o reconstruieşte după imaginea pe care o avea în minte. Credinţa lui a crescut şi a trecut la lucruri mai mari. A obţinut proporţional cu credinţa lui, şi la fel se întâmplă cu tine şi cu noi toţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu