Faceți căutări pe acest blog

marți, 24 ianuarie 2012

ŞTIINŢA DE A DEVENI BOGAT

ACEASTĂ carte este pragmatică, nu filozofică; un manual practic, nu un tratat teoretic. Este dedicată acelor oameni pentru care cea mai presantă nevoie sunt banii; care doresc să se îmbogăţească întâi, şi mai apoi să filozofeze. Este pentru cei care, până acum, nu au avut timpul, mijloacele sau ocazia pentru a se angaja în studiul aprofundat al metafizicii, dar care vor rezultate şi sunt dispuşi să ia concluziile ştiinţifice drept punct de pornire, fără ca să mai treacă prin procesul de descoperire a acestor concluzii.
Ar fi bine că cititorul să accepte aceste afirmaţii fundamentale pe încredere, la fel cum ar accepta teoriile privind legile electricităţii, dacă ar fi fost promulgate de Marconi sau Edison şi, crezând pe cuvânt aceste afirmaţii, se va convinge de adevărul acestora atunci când va acţiona pe baza lor, fără teamă sau ezitare. Orice om care procedează astfel, se va îmbogăţi; pentru că ştiinţa explicată aici este o ştiinţă exactă, iar ratarea este imposibilă. Pentru cei care, totuşi, doresc să cerceteze mai departe bazele filozofice ale acestei ştiinţe şi să ajungă la nişte concluzii logice pentru a o putea accepta, voi cita mai jos câteva autorităţi în materie.
Teoria monistică a universului, teoria conform căreia Unul e în Toate şi Toate sunt Într-unul; care afirmă că există o Substanţă Unică ce se manifestă sub forma diverselor elemente ale lumii materiale - teorie de origine hindusă care a intrat treptat şi în sistemul de gândire din lumea occidentală, în ultimele două sute de ani. Este fundamentul tuturor filozofiilor orientale, precum şi ale celor ale lui Descartes, Spinoza, Leibnitz, Schopenhauer, Hegel şi Emerson.
Cititorul care doreşte să aprofundeze fundamentele filozofice ale acestei ştiinţe este sfătuit să-i descopere singur pe Hegel şi Emerson.
Când am scris această carte, am acordat prioritate simplităţii şi clarităţii, lăsând la o parte alte considerente, pentru că toţi oamenii să o poată înţelege. Planul de acţiune expus aici este dedus pe baza unor concluzii filozofice; a fost testat în totalitate şi a trecut testul suprem al experimentului practic; funcţionează. Dacă doreşti să ştii cum am ajuns la concluziile acestei ştiinţe, citeşte scrierile autorilor menţionaţi mai sus; iar dacă doreşti să culegi fructele filozofiei lor puse în practică, citeşte această carte şi fă exact ce te învaţă să faci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu