Faceți căutări pe acest blog

marți, 31 ianuarie 2012

RECUNOŞTINŢA

Exemplificările din capitolul precedent i-au conferit cititorului certitudinea că primul pas către îmbogăţire este acela de a transmite ideea a ceea ce doreşti către Materia fără formă.
Aceasta este perfect adevărat şi vei vedea că pentru a putea face asta, devine necesar să găseşti o modalitate de relaţionare cu Inteligenţă fără formă într-un mod armonios.
Această relaţie armonioasă este atât de vital de importantă, încât îi voi acorda un spaţiu de discuţie aici, pentru a-ţi oferi instrucţiunile pe care, dacă le vei urma, vei ajunge în perfectă unitate mentală cu Dumnezeu.
Întregul proces de adaptare şi relaţionare poate fi rezumat într-un singur cuvânt: recunoştinţa.
În primul rând, eşti convins că există o unică Substanţa Inteligenta, din care toate lucrurile provin; în al doilea rând, ai credinţa că această Substanţă îţi dă tot ce îţi doreşti; şi în al treilea rând, relaţionezi cu această Substanţă printr-un adânc sentiment de recunoştinţă.
Mulţi oameni îşi planifica viaţa în toate privinţele, şi totuşi rămân săraci din cauza lipsei de recunoştinţă. Atunci când primesc un dar de la Dumnezeu, se desprind de legătură cu El, uitând să conştientizeze ce au primit.
Este uşor de înţeles că cu cât trăim mai aproape de sursa bogăţiei, cu atât mai multă bogăţie vom primi; şi este la fel de uşor de înţeles că sufletul celui care este mereu recunoscător, trăieşte mult mai aproape de Dumnezeu decât al cel care uită să privească la El în recunoştinţă.
Cu cât suntem mai recunoscători Supremului atunci când primim lucruri bune, cu atât mai multe lucruri bune vom primi, şi cu atât mai repede vor veni; iar motivul este simplu: atitudinea mentală de recunoştinţă aduce mintea mai aproape de sursa de unde ne vin binecuvântările.
Dacă acest concept, că recunoştinţa ne aduce mintea în totală armonie cu energiile creative ale universului, este total nou pentru tine, gândeşte-te mai atent şi vei vedea că este adevărat. Lucrurile bune pe care le ai, ţi-au venit atunci când ai respectat anumite legi. Recunoştinţa îţi va călăuzi mintea pe drumul pe care lucrurile bune vin către tine; şi te va ţine în strânsă armonie cu gândul creator şi te va împiedica să aluneci în gândirea competitivă.
Numai recunoştinţa te poate ţine concentrat asupra a Tot şi te va împiedica să cazi în greşeală de a crede că resursele sunt limitate; iar asta ar fi fatal pentru speranţele tale.
Există o Lege a Recunoştinţei, şi este absolut necesar ca tu să respecţi această lege, dacă vrei să obţii rezultatele pe care le doreşti.
Legea recunoştinţei este principiul natural conform căruia acţiunea şi reacţiunea sunt întotdeauna egale şi au direcţii opuse.
Atunci când mintea ta se ridică cu recunoştinţă către cel Suprem, este o eliberare sau o consumare a forţei; va ajunge fără greş acolo unde este îndreptată, iar reacţiunea va fi o mişcare instantanee în direcţia ta.
"Apropie-te de Dumnezeu şi El se va apropia de tine." Aceasta este un adevăr psihologic.
Iar dacă recunoştinţa ta este puternică şi constantă, reacţiunea care se produce în Materia fără Formă va fi puternică şi continuă; iar mişcarea lucrurilor pe care le doreşti va fi mereu către tine. Ai observat atitudinea recunoscătoare pe care o avea Iisus; cum părea mereu să spună "Îţi mulţumesc Ţie, Tată, pentru că mă asculţi." Nu poţi avea multă putere fără recunoştinţă; pentru că doar această te ţine conectat cu Puterea.
Dar valoarea recunoştinţei nu constă doar în a-ţi obţine mai multă binecuvântare pentru viitor. Fără recunoştinţă, nu te poţi feri de gândurile de dezamăgire, care apar oricând în viaţă.
Din momentul în care îi permiţi minţii tale să se concentreze asupra neîmplinirilor, începi să pierzi teren. Îţi fixezi atenţia asupra obişnuitului, sărăciei, urâtului, iar mintea ta începe să dea forma acestor lucururi. Ea va transmite Substanţei fără Formă aceste imagini mentale ale obişnuitului, sărăciei, urâtului şi tocmai acestea vor veni către tine.
A permite minţii să se concentreze asupra inferiorului înseamnă să devii inferior şi să te înconjori cu lucruri inferioare.
Pe de altă parte, să îţi fixezi atenţia asupra a tot ce e mai bun, înseamnă să te înconjori cu lucrurile cele mai bune şi să devii cel mai bun.
Puterea Creatoare din noi ne face să devenim imaginea a ceea ce ne captează atenţia. Noi suntem Materia Gânditoare, iar aceasta ia întotdeauna formă a ceea ce se gândeşte.
O minte plină de recunoștință este constant fixată pe ceea ce este mai bun; de aceea, tinde să devină cea mai bună; ia forma sau caracterul cel mai bun şi va primi pe măsură.
De asemenea, credinţa este născută din recunoştinţă. O minte recunoscătoare aşteaptă în permanenţă lucruri bune, iar aşteptarea devine credinţa. Reacţiunea recunoştinţei asupra minţii omului produce credinţa; şi fiecare val de mulţumiri şi recunoştinţa măresc credinţa. Cel care nu are sentimentul de recunoştinţă, nu poate întreţine mult timp o credinţă vie; şi fără o credinţă vie nu poţi deveni bogat prin metoda creaţiei, pe care o vom vedea în capitolele următoare.
Este necesar, aşadar, să cultivăm obiceiul de a fi recunoscători pentru orice lucru bun care ne este dat; şi să exprimăm mulţumiri permanent.
Şi pentru că toate lucrurile au contribuit la dezvoltarea ta, ar trebui să incluzi toate lucrurile în recunoştinţa ta.
Nu pierde timpul gândind sau vorbind despre dezavantajele sau acţiunile greşite ale bogătaşilor sau magnaţilor. Felul în care au organizat ei lumea ţi-a adus ţie această oportunitate; tot ce primeşti, vine către tine din cauza lor.
Nu te înverşuna împotriva politicienilor corupţi; dacă nu ar fi fost politicienii, am fi căzut în anarhie şi toate ocaziile vieţii tale ar fi fost drastic reduse.Dumnezeu a lucrat mult timp şi cu multă răbdare pentru a ne aduce aici unde suntem în industrie şi guvernare, şi El încă îşi continuă munca. Nu există nici cel mai mic dubiu că îi va îndepărta pe bogătaşi, pe magnaţii trusturilor, pe industriaşi şi politicieni de îndată ce îşi vor fi îndeplinit rolul; dar până atunci, fii sigur că toţi aceştia au rolul lor. Nu uita că ei toţi contribuie la stabilirea căilor prin care bogăţia va veni către tine, aşa că fii recunoscător şi pentru ei. Asta te va aduce în armonie cu binele care există în toate, şi atunci acesta va veni către tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu