Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 ianuarie 2012

EXISTĂ O ŞTIINŢĂ A ÎMBOGĂŢIRII

EXISTĂ o știinţă a îmbogăţirii, iar aceasta este o ştiinţă exactă, ca algebra sau aritmetica. Există anumite legi care guvernează procesul de acumulare a bogăţiei; odată ce aceste legi sunt învăţate şi respectate de orice om, el se va îmbogăţi cu certitudine matematică.
A deţine bani şi proprietăţi este rezultatul unui proces în care lucrurile au fost făcut într-un mod anume; cei care fac lucrurile într-un mod anume, fie că o fac întâmplător sau intenţionat, se îmbogăţesc; la fel, cei care nu urmează acest PROCES, oricât de mult muncesc şi oricât de capabili sunt, rămân săraci.
Este o lege a naturii ca aceleaşi cauze (identice) să producă aceleaşi efecte; de aceea, orice om care învaţă să facă lucrurile într-un mod anume se va îmbogăţi negreşit.
Faptul că cele de mai sus sunt adevărate, este arătat de următoarele fapte:
Îmbogăţirea nu este determinată de mediul înconjurător, pentru că dacă ar fi aşa, toţi oamenii dintr-o anumită zonă ar fi bogaţi; oamenii unui anume oraş ar fi toţi bogaţi, în timp ce toţi cei din alt oraş ar rămâne săraci; sau locuitorii unui stat ar înota în bani, în timp ce oamenii din statul vecin s-ar îneca în sărăcie.
Peste tot vedem oameni bogaţi şi oameni săraci trăind unii lângă alţii, în acelaşi mediu, având de multe ori aceeaşi profesie. Când doi oameni se afla în aceeaşi zonă şi au aceeaşi activitate, iar unul devine bogat şi celălalt rămâne sărac, arata că îmbogăţirea nu este deloc o chestiune de mediu. Acelaşi mediu poate fi mai favorabil unora decât altora, dar când doi oameni fac aceleaşi afaceri, în aceeaşi zona, iar unul are success, în timp ce celălalt nu reuşeşte nimic, este o dovadă clară că îmbogăţirea este rezultatul unui anume proces.
Mai mult, capacitatea de a face lucrurile într-un mod anume nu este datorată doar talentului, pentru că mulţi oameni talentaţi rămân săraci, în timp ce alţii total lipsiţi de talent se îmbogăţesc.
Studiind oamenii care s-au îmbogăţit, vom vedea că ei sunt la fel de obişnuiţi că toţi ceilalţi, nu au talente sau abilităţi mai mari decât ale altora. Este evident că ei nu s-au îmbogăţit din cauză că au talente sau capacităţi pe care alţii nu le au, ci pentru că s-a întâmplat să facă lucrurile într-un mod anume.
Îmbogăţirea nu se obţine făcând economii sau trăind frugal; foarte mulţi oameni care economisesc sunt săraci, în timp ce marii cheltuitori deseori se îmbogăţesc.
La fel, îmbogăţirea nu se obţine făcând ceea ce alţii nu reuşesc să facă; pentru că doi oameni având afaceri în acelaşi domeniu, deseori fac aceleaşi lucruri, iar unul are succes, în timp ce celălalt rămâne sărac sau dă faliment.
Din toate acestea, trebuie să tragem concluzia că îmbogăţirea este rezultatul unor Anumite Acţiuni.
Şi dacă îmbogăţirea este urmărea unui Anumit Proces, iar cauzele identice produc efecte identice, atunci orice persoană care acţionează în acel mod poate să devină bogată, iar intreagul proces devine ştiinţă exactă.
Întrebarea care se ridică în acest moment, este dacă nu cumva acest Mod Anume nu este prea dificil, astfel încât doar puţini îl pot urma. Însă acest lucru nu poate fi adevărat, aşa cum am văzut mai sus, dacă ne referim la abilităţile naturale ale omului. Se îmbogăţesc atât oamenii cu talent, cât şi cei simpli; oameni cu intelect strălucit ajung bogaţi, dar la fel se îmbogăţesc şi destui săraci cu duhul; oameni cu psihicul puternic ajung să facă bani, dar la fel se întâmplă şi cu cei slabi.
O anume capacitate de a gândi şi a înţelege este, desigur, esenţială; dar în ce priveşte abilităţile naturale umane, orice bărbat sau femeie care are capacitatea de a citi şi înţelege aceste cuvinte poate deveni bogat.
De asemenea, am văzut că nu depinde de mediul înconjurător. Locaţia are totuşi o însemnătate; nu te poţi duce în Sahara şi să te aştepţi să ai o afacere înfloritoare. Îmbogăţirea include necesitatea de a interacţiona cu oamenii şi de a fi acolo unde sunt oameni; şi dacă aceşti oameni sunt înclinaţi să interacţioneze în modul în care îţi doreşti tu, cu atât mai bine. La atât se reduce influenţa mediului.
Dacă cineva în oraşul tău se poate îmbogăţi, atunci poţi şi tu; şi dacă cineva din statul tău se poate îmbogăţi, atunci poţi şi tu.
Repet, nu are importanţă ce afacere sau profesie îţi alegi. Oamenii reuşesc să facă bani în orice afacere şi orice profesie; în timp ce vecinii lor, care au aceeaşi afacere sau aceeaşi profesie, rămân săraci.
Este adevărat că te vei descurca mai bine în afacerea care îţi place sau care ţi se potriveşte; iar dacă ai anumite talente bine dezvoltate, te vei descurca cel mai bine într-o afacere care îţi va pune în valoare exact aceste talente.
La fel, te vei descurca mai bine într-o afacere care este potrivită zonei tale; un magazin de îngheţată va prospera într-o zonă caldă, faţă de Groenlanda, în timp ce pescuitul de somoni va avea mai mult success în nord-vestul ţării decât în Florida, unde nu cresc somoni.
Dar în afara acestor limitări generale, îmbogăţirea nu depinde de o anumită afacere, ci de capacitatea ta de a învăţa să faci lucrurile într-un Mod Anume. Dacă acum ai o afacere şi cineva din oraşul tău se îmbogăţeşte din aceeaşi afacere, în timp ce tu nu, este din cauză că nu faci lucrurile în Modul în care le face el.
Lipsa de capital nu te împiedică să te îmbogăţeşti. E adevărat, pe măsură ce acumulezi capital, creşterea devine mai uşoară şi mai rapidă; dar cel care are deja capital este bogat şi nu are nevoie să mai devină. Oricât de sărac ai fi, dacă începi să faci lucrurile într-un Mod Anume, vei începe să devii bogat; şi vei începe să acumulezi capital. Obţinerea capitalului este doar o parte a îmbogăţirii; şi este doar o parte a rezultatului care se obţine, invariabil, atunci când urmezi un Anumit Proces. Poţi fi cel mai sărac om de pe continent, înglodat în datorii; poţi să nu ai nici prieteni, nici influenţă, nici resurse; dar dacă începi să faci lucrurile în acest fel, te vei îmbogăţi negreşit, deoarece aceleaşi cauze produc aceleaşi efecte. Dacă nu ai capital, poţi obţine capital, dacă eşti într-o afacere fără viitor, poţi să treci la o afacere de succes; dacă eşti într-o zonă nepotrivită, poţi ajunge într-o zonă profitabilă; şi poţi face asta începând cu afacerea ta de acum şi în locul în care eşti acum, făcând lucrurile într-un Mod Anume, care să îţi aducă succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu