Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 februarie 2012

A GÂNDI ÎNTR-UN MOD ANUME

ÎNTOARCE-TE la capitolul 6 şi reciteşte povestea omului care avea viziunea casei sale şi vei avea o idee despre primul pas către îmbogăţire. Trebuie să-ţi formezi o imagine mentală clară şi definită a ceea ce îţi doreşti; pentru că nu poţi transmite această idee până când nu o ai tu însuţi.
Ea trebuie să existe întâi în mintea ta, înainte să o poţi transmite; mulţi oameni nu reuşesc să imprime Materia Gânditoare cu ideea lor, pentru că ei înşişi au doar un concept vag şi neclar despre lucrurile pe care vor să le aibă, să le facă sau să devină.
Nu este de ajuns să ai o dorinţă generală pentru avere "cu care să te descurci"; toţi au această dorinţă.
Nu este de ajuns să doreşti să călătoreşti, să vezi lucruri, oameni, să trăieşti mai mult, etc. Toţi au aceste dorinţe. Când trimiţi o telegramă unui prieten, nu îi trimiţi toate literele alfabetului în ordine şi apoi îl laşi pe el să alcătuiască mesajul de capul lui; şi nici nu iei cuvinte la întâmplare din dicţionar. Îi trimiţi o frază coerentă; una care să însemne ceva. La fel şi când vrei să imprimi dorinţele tale asupra Substanţei, ţine minte că acest lucru trebuie făcut într-o manieră coerentă; trebuie să ştii ceea vrei şi să fie clar. Nu poţi deveni niciodată bogat sau să pui în acţiune forţele creatoare trimiţându-le dorinţe vagi şi neconturate.
Revezi-ţi dorinţele aşa cum omul de care ţi-am pomenit şi-a revizitat casa; vizualizează doar ceea ce vrei şi formează-ţi o imagine mentală clară a felului cum vrei să arate ceea ce îţi doreşti atunci când îl vei primi.
Acea imagine mentală clară trebuie să existe în continuu în mintea ta, aşa cum marinarul are în minte portul către care se îndreaptă corabia; trebuie să fii complet orientat către ceea ce doreşti, în permanenţă. Aşa cum navigatorul nu îşi ia ochii de pe busola, nici tu nu trebuie să pierzi din vedere scopul tău.
Nu ai nevoie să iei lecţii de concentrare sau să îţi faci timp special pentru rugăciuni şi afirmaţii, nici să "cazi în tăcere" sau să faci cine ştie ce ritualuri oculte. Toate astea sunt bune, dar tot ce ai nevoie este să ştii ceea ce îţi doreşti şi să îl vrei îndeajuns de tare pentru ca să îl ai mereu în gând în permanenţă.
Petrece cât mai mult din timpul tău liber contemplând acea imagine mentală, dar asta nu înseamnă că ai nevoie de lecţii de concentrare, atâta timp cât ştii ceea ce îţi doreşti; efortul de concentrare este necesar pentru a-ţi fixa atenţia asupra lucrurilor de care nu îţi pasă prea mult.
Şi dacă nu îţi doreşti îndeajuns de tare să te îmbogăţeşti, aşa încât dorinţa să fie atât de puternică încât să-ţi ţină gândurile mereu îndreptate către acest scop, la fel cum polul magnetic atrage acul busolei, atunci îţi va fi greu să duci la îndeplinire instrucţiunile din această carte.
Metoda prezentată aici este pentru acei oameni a căror dorinţa de a se îmbogăţi este atât de puternică, încât să întreacă lenea mentală şi dorinţa de confort şi să îi împingă la acţiune.
Cu cât este mai clară şi mai definită imaginea mentală şi cu cât stăruieşti mai mult asupra ei, aducând la lumina detaliile plăcute, cu atât mai puternică va fi dorinţa ta; şi cu cât mai puternică dorinţă, cu atât mai uşor îţi va fi să te concentrezi asupra imaginii lucrului dorit.
Totuşi, mai este nevoie de ceva în plus, nu doar de o viziune clară. Dacă asta este tot ce faci, atunci eşti un visător şi nu vei avea puterea să treci la acţiune.
În spatele viziunii tale clare trebuie să existe scopul pentru care o doreşti; pentru a o transforma în ceva tangibil.
Şi în spatele acestui scop trebuie să fie o CREDINŢĂ invincibilă şi de neclintit, că acel lucru este deja al tău; că îţi este aproape şi că tot ce ai de făcut este să întinzi mâna şi să-l iei.
Trăieşte, mental, în noua ta casă, până când aceasta va lua forma fizică în jurul tău. În lumea mentalului, te poţi bucura imediat de lucrurile pe care ţi le doreşti.
"Orice lucru îţi doreşti atunci când te rogi, crede că deja l-ai primit şi îl vei avea," a spus Iisus.
Priveşte lucrurile pe care ţi le doreşti ca şi când ar fi deja în jurul tău, în permanenţă; priveşte-te pe tine cum le ai şi cum le foloseşti. Foloseşte-le în mintea ta, aşa cum le vei folosi şi când le vei avea în posesie. Păstrează această imagine mentală până când ea devine clară şi distinctă, iar apoi asumă-ţi Atitudinea Mentală de Proprietar asupra tuturor lucrurilor din acea imagine. Ia-le în posesie, în minte, cu credinţa totală că sunt deja ale tale. Nu renunţa la această posesie mentală; şi nu te îndoi o clipă în credinţa că toate astea sunt reale.
Şi ţine minte ce am spus în capitolul precedent despre recunoştinţă; fii recunoscător pentru toate, tot timpul, aşa cum vei fi şi când vei obţine ceea ce vrei. Cel care îi poate mulţumi lui Dumnezeu cu sinceritate pentru lucrurile pe care le are doar în imaginaţia sa, acela are credinţa adevărată. Acela se va îmbogăţi; el va fi cauza creaţiei a tot ceea ce îşi doreşte.
Nu ai nevoie să te rogi repetat pentru lucrurile pe care le vrei; nu e necesar să îi spui lui Dumnezeu despre asta în fiecare zi.
"Nu folosiţi repetări inutile, aşa cum fac necredincioşii," le-a spus Iisus învăţăceilor săi, "pentru că Tatăl vostru ştie de ce aveţi nevoie înainte să Îi cereţi."
Tot ce ai de făcut este să formulezi, cu inteligenţa, dorinţa ta pentru lucruri care îţi vor îmbogăţi viaţa şi să aranjezi aceste dorinţe într-un tot coerent; şi apoi să imprimi acest tot asupra Materiei fără Formă, care are puterea şi voinţa de a-ţi aduce ceea ce doreşti.
Nu poţi imprima dorinţa ta prin repetarea unui şir de vorbe; dar o poţi face prin concentrarea asupra unei imagini mentale clare, bazată pe HOTĂRÂREA de neclintit de a o obţine şi pe CREDINŢA de fier că o vei obţine.
Răspunsul la rugămintea ta nu este în funcţie de credinţa pe care o ai când te rogi, ci de credinţa pe care o ai când acţionezi.
Nu îi poţi transmite lui Dumnezeu ceea ce doreşti doar într-o zi, planificată special pentru acest lucru, după care restul săptămânii să uiţi complet de El şi de dorinţa ta; nu îi poţi transmite ceea ce îţi doreşti nici dacă ai vreo oră specială de rugăciune, după care să Îl scoţi complet din minte, până la următoarea oră de rugăciune.
Rugăciunea orală este bună şi are efectele sale, în special asupra ta, prin clarificarea viziunii şi întărirea credinţei; dar nu rugăciunea orală îţi aduce ceea ce îţi doreşti. Ca să devii bogat, nu e nevoie să ai "oră de rugăciune"; trebuie să "te rogi fără încetare". Şi prin rugăciune înţeleg păstrarea în permanenţă în minte a imaginii a ceea ce îţi doreşti, cu scopul de a determina crearea acelui lucru în formă solidă şi cu credinţa că aceasta este calea.
"Crede că deja le-ai primit."
Odată ce ţi-ai format o imagine clară, întreaga chestiune se rezumă la acţiunea de a primi. Când viziunea ta devine completă, este bine să faci o afirmaţie orală, adresându-te celui Suprem, în rugăciune; şi din acel moment trebuie să primeşti, în minte, ceea ce ai cerut. Trăieşte în casa cea nouă; poarta acele haine minunate; călătoreşte în automobilul visat; mergi în călătoria dorită şi plănuieşte cu încredere şi alte călătorii. Gândeşte şi vorbeşte despre toate cele pe care le-ai cerut, ca şi cum le ai deja. Imaginează-ţi un mediu înconjurător şi o stare financiară aşa cum ţi le doreşti şi apoi trăieşte în permanenţă în acel mediu şi cu acea stare financiară. Ai grijă, totuşi, să nu faci asta doar ca un visător; ai CREDINŢA că ceea ce este imaginar se realizează şi CONVINGEREA că se va realiza. Nu uita că doar credinţa şi hotărârea în folosirea imaginaţiei sunt cele care fac diferenţa între un om de ştiinţă şi un visător. Odată ce ai învăţat acest fapt, acum este momentul când trebuie să înveţi folosirea corectă a VOINŢEI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu