Faceți căutări pe acest blog

duminică, 5 februarie 2012

ACŢIUNEA EFICIENTĂ

Trebuie să-ţi foloseşti gândurile aşa cum îţi explicam în capitolele precedente, şi anume începând cu ceea ce poţi face acolo unde eşti; şi trebuie să faci TOT ce este posibil acolo unde eşti.
Nu poţi avansa decât atunci când locul actual devine neîncăpător; şi nici un om nu poate depăşi locul în care este, dacă lasă în urma treburi neterminate.
Lumea avansează numai prin cei care se reuşesc să se ridice deasupra statutului lor actual.
Când oamenii nu sunt la înălţimea locului lor, în societate se vede un regres. Ei sunt ca pietrele de moară legate de picioarele celorlalţi: societate, guvern, comerţ, industrie; trebuie căraţi în spate de ceilalţi, şi asta ne costă mult pe toţi. Progresul omenirii este încetinit de cei care nu sunt la înălţimea locului pe care îl au; ei aparţin unor timpuri trecute şi unei etape de viaţă inferioară, iar tendinţa lor este către degenerare. Nici o societate nu poate evolua dacă oamenii săi nu se ridică la înălţimea potenţialului lor; evoluţia socială este ghidată de legea evoluţiei fizice şi mentale. În regnul animal, evoluţia este determinată de excesul de forme de viaţă.
Când un organism are în el mai mult potenţial decât poate exprima prin funcţiunile sale, atunci el dezvoltă un organ nou, pentru o etapă superioară a evoluţiei, şi atunci o nouă specie ia fiinţă.
Nu ar fi existat specii noi, dacă nu ar fi existat organisme care să-şi depăşească potenţialul. Aceeaşi lege ţi se aplică şi ţie; îmbogăţirea ta depinde de cum aplici acest principiu afacerii tale.
Fiecare zi este o zi reuşită sau o zi ratată; doar zilele reuşite îţi aduc ceea ce-ţi doreşti. Dacă fiece zi este o ratare, nu te vei îmbogăţi niciodată; pe când dacă fiecare zi e un succes, nu vei da greş în a te îmbogăţi.
Dacă ceva poate fi făcut astăzi şi tu nu îl faci, atunci ai dat greş în ce priveşte acel lucru; iar consecinţele pot fi mai dezastruoase decât îţi poţi imagina.
Este imposibil de prevăzut rezultatele celui mai nesemnificativ gest; tu nu cunoşti mecanismele interne ale forţelor care s-au pus în mişcare pentru tine. Multe pot depinde de îndeplinirea unei simple acţiuni; iar aceasta poate fi chiar aceea care îţi va deschide uşa celor mai mari posibilităţi. Nu poţi şti toate combinaţiile pe care Inteligenţa Supremă le face pentru tine, în lumea fiinţelor şi a lucrurilor; a neglija să faci chiar şi un lucru mic poate cauza o mare amânare în îndeplinirea dorinţelor tale.
Fă în fiecare zi TOT ce se poate face în acea zi.
Există totuşi o limitare sau o condiţionalitate de care trebuie să ţii seama.
Nu trebuie să te suprasoliciţi sau să te arunci orbeşte în muncă, într-un efort de a face cât mai multe lucruri în cel mai scurt timp.
Nu trebuie să încerci să faci munca zilei de mâine astăzi, nici să faci munca unei săptămâni întregi într-o singură zi.
Nu contează cu adevărat numărul lucrurilor făcute, ci EFICIENȚA fiecărei acţiuni luată separat.
Fiecare acţiune este, în sine, fie un succes, fie o ratare.
Fiecare acţiune este, în sine, fie eficientă, fie ineficientă.
Fiecare acţiune ineficientă este o ratare şi dacă îţi vei petrece viaţa în acţiuni ineficiente, întreaga ta viaţă va fi o ratare.
Cu cât faci mai multe, cu atât va fi mai rău pentru tine, dacă acţionezi în mod ineficient.
Pe de altă parte, fiecare acţiune eficientă este un succes în sine şi, dacă fiecare acţiune este una eficientă, atunci întreaga ta viaţă CU SIGURANŢĂ este un succes.
Cauza eşecului este nu numai încercarea de a face prea multe lucruri într-o manieră ineficientă, dar şi a nu face destule lucruri într-o manieră eficientă.
Vei descoperi că este de la sine înţeles că dacă te abţii să acţionezi ineficient, şi în acelaşi timp reuşeşti în destule cazuri să acţionezi cu eficienţă, te vei îmbogăţi. Chiar acum, dacă este posibil pentru tine să faci din fiecare acţiune una eficientă, vei vedea că îmbogăţirea este comparabilă cu o ştiinţă exactă, că matematica.
Şi atunci problema se pune dacă este posibil să acţionezi eficient de fiecare dată. Iar asta sigur poţi să faci.
Poţi face fiecare acţiune un succes, pentru că ÎNTREAGA Putere lucrează cu tine; şi ÎNTREAGA Putere nu are cum să greşească.
Puterea este la dispoziţia ta; şi că fiecare acţiune să fie una eficientă, trebuie doar să pui putere în ea.
Fiecare acţiune este fie puternică, fie slabă; şi când toate acţiunile tale sunt puternice, înseamnă că acţionezi într-un Mod Anume, care te va face bogat.
Când viziunea ta este cea care te ghidează, atunci fiecare acţiune poate fi puternică şi eficientă, punând în ea întreaga tărie a credinţei şi hotărârii tale.
Exact în acest punct mulţi oameni dau greş, când separă puterea mentală de acţiunea personală. Ei folosesc puterea minţii într-un anume loc şi moment şi apoi acţionează în alt loc şi moment. În acest fel, acţiunile lor nu au deloc succes; prea multe din ele sunt ineficiente. Dar când ÎNTREAGA Putere se răsfrânge în fiecare acţiune, nu contează cât de obişnuită, atunci aceasta va deveni un succes în sine; şi cum natura lucrurilor este ca un succes să atragă după sine un alt succes, progresul tău către ceea ce doreşti şi progresul celor dorite către tine va deveni tot mai rapid.
Ţine minte că acţiunile reuşite au rezultate cumulative. Pentru că dorinţa de dezvoltare este comună vieţii tuturor, când un om începe să se mişte către această dezvoltare, din ce în ce mai multe lucruri se ataşează de el, iar influenta dorinţei lui este multiplicată.
Fă, în fiecare zi, tot ce poţi face în acea zi, şi acţionează de fiecare dată într-o manieră eficientă.
Când spun că trebuie mereu să ai în atenţie viziunea ta, în timp ce îndeplineşti fiecare acţiune, oricât de obişnuită sau comună, nu spun că trebuie să vezi în permanenţă imaginea mentală distinct, în toate amănuntele. Asta se poate face doar când ai timp la dispoziţie, când poţi să contempli fiecare detaliu, până când se imprimă în memorie. Dacă doreşti rezultate rapide, petrece-ţi tot timpul liber făcând exact acest lucru.
Contemplând continuu această viziune va face ca ea să se fixeze în cele mai mici amănunte în minte şi să se transfere complet în mintea Materiei fără formă, astfel încât, în orele în care eşti ocupat cu munca, este suficient doar să te gândeşti la dorinţa ta, pentru că ea să stimuleze credinţa şi hotărârea în obţinerea ei, ceea ce o va aduce mai aproape. Contemplă aceasta viziune în timpul liber până când conştiinţa ta este atât de plină de ea, încât o poţi imagina pe loc. Vei deveni atât de entuziasmat de plăcerea pe care ţi-o dă, încât numai gândul la ea va aduce la suprafaţă cele mai puternice energii ale fiinţei tale.
Aşadar, să revizuim din nou rezumatul nostru, schimbând afirmaţiile de încheiere în concordanţă cu concluziile la care am ajuns.

  •  Există o substanţă gânditoare din care toate lucrurile sunt făcute şi care, în starea sa originală, pătrunde, penetrează şi umple toate spaţiile universului.
  •  Un gând, în această substanţă, produce chiar lucrul imaginat de acel gând.
  •  Omul poate imagina lucruri în gândul său şi, prin imprimarea acestor gânduri asupra Materiei fără formă, poate face că gândurile acestea să devină creaţie.
  • Dar pentru a face asta, omul trebuie să treacă de la gândirea competitivă, la cea creativă; trebuie să-şi formeze o imagine mentală clară a lucrurilor pe care le doreşte şi, cu credinţa şi hotărâre, să facă tot ce poate fi făcut în fiecare zi, acţionând de fiecare dată într-o manieră eficientă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu