Faceți căutări pe acest blog

marți, 7 februarie 2012

TRANSMITEREA IDEII DE DEZVOLTARE

CHIAR dacă îţi schimbi profesia sau nu, acţiunile tale din prezent trebuie să fie în concordanţă cu afacerea în care eşti acum angrenat.
Poţi să intri în domeniul pe care îl doreşti făcând uz în mod constructiv de afacerea în care eşti deja stabilit; făcând treaba de zi cu zi într-un Mod Anume.
Iar dacă în afacerea ta ai de-a face cu alţi oameni, fie personal, fie prin corespondenţă, fă toate eforturile pentru a-i impregna cu gândul dezvoltării.
Dezvoltarea este exact ceea ce caută toţi oamenii; este dorinţa nestăvilită a Inteligenţei fără Formă din ei de a-şi găsi exprimarea absolută.
Dorinţa de dezvoltare există peste tot în natură; este impulsul fundamental al universului. Toate activităţile umane se bazează pe dorinţa de a creşte; oamenii caută mai multă mâncare, haine, adăposturi mai bune, mai mult lux, frumuseţe, cunoştinţe, plăcere - dezvoltare în toate direcţiile, mai multă viaţă. Orice fiinţă se află sub impulsul avansării continue; când viaţa încetează să se dezvolte, moartea şi descompunerea se instalează.
Omul ştie asta instinctiv, de aici dorinţa lui perpetuă de a căuta mai mult. Această lege a creşterii continue este spusă de Iisus în parabola talanţilor: "doar cei care câştigă mai mult, păstrează ceva; de la cel care nu are nimic, i se va lua şi ce nu a avut."
Dorinţa normală de a se îmbogăţi nu este un lucru rău sau de condamnat; este pur şi simplu dorinţa pentru o viaţă mai abundentă; este aspiraţie. Şi pentru că este cel mai adânc instinct al naturii lor, toţi oamenii sunt atraşi către ceea ce le poate da mai mult în viaţă.
Urmând Calea Corectă, aşa cum a fost ea descrisă în capitolele precedente, vei cunoaşte dezvoltare continuă pentru tine însuţi, iar tu o vei transmite, la rândul tău, tuturor celor cu care intri în contact.
Tu eşti un centru al creaţiei, de la care porneşte dezvoltarea către toţi ceilalţi. Fii sigur de asta şi transmite această siguranţă tuturor, bărbaţi, femei, copii cu care intri în contact. Indiferent cât de nesemnificativă este interacţiunea, fie chiar şi vânzarea unei acadele către un copil, pune în ea gândul dezvoltării şi asigură-te că i-ai transmis-o şi clientului tău.
În tot ceea ce faci, transmite certitudinea dezvoltării şi progresului, aşa încât toţi oamenii să fie convinşi că eşti un Om care Avansează şi că, odată cu tine, vor avansa şi ei. Chiar şi celor cu care te întâlneşti în circumstanţe sociale şi cu care nu ai relaţii de afaceri, transmite-le siguranţă şi gândul creşterii.
Poţi transmite această impresie păstrând credinţa nestrămutată că tu însuţi eşti pe Calea Dezvoltării şi imprimând această credinţă fiecărei acţiuni a ta. În tot ceea ce faci, arată ferma convingere că eşti o persoană care progresează şi care ajută şi pe alţii să progreseze.
Simte cum te îmbogăţeşti şi cum, odată cu tine, îi faci şi pe alţii să devină mai bogaţi, conferind beneficii tuturor. Nu te împăuna cu succesul tău şi nu vorbi inutil despre el; adevărata credinţă nu are nevoie de laude.
Oricând vei întâlni o persoană lăudăroasă, fii sigur că în sinea sa este temătoare şi plină de îndoieli. Păstrează în tine credinţa şi las-o să acţioneze în orice tranzacţie; fiecare acţiune, ton al vocii sau expresie a feţii trebuie să confere siguranţa că te îmbogăţeşti; că deja eşti bogat. Nici nu este nevoie de cuvinte pentru a transmite acest lucru celorlalţi; vor simţi acest sentiment de dezvoltare în prezenţa ta şi se vor întoarce la tine din nou.
Trebuie să le dai transmiţi celorlalţi siguranţa că dacă se vor asocia cu tine, în orice fel, se vor dezvolta şi ei. Ai grijă să le oferi mai mult în valoare reală decât primeşti în bani de la ei.
Fii mândru când faci asta şi spune-le tuturor; clienţii nu îţi vor lipsi. Oamenii se vor duce acolo unde primesc mai mult; iar Supremul, care doreşte dezvoltare în toate, şi care este atotştiutor, va trimite către tine oameni care nici măcar nu te cunosc. Afacerea ta va creşte rapid şi vei fi surprins de beneficiile neaşteptate pe care le vei avea. Pe zi ce trece vei putea face afaceri mai bune, vei obţine profituri mai mari şi vei putea să te muţi într-un domeniu care îţi este mult mai pe placul tău.
Dar în timp ce faci toate asta, nu trebuie să pierzi niciodată din atenţie viziunea a ceea ce îţi doreşti, şi nici credinţa şi hotărârea că le vei obţine.
Aş vrea să te mai avertizez încă o dată cu privire la motive.
Ai grijă la tentaţia de a căuta putere asupra altor oameni.
Nimic nu este mai plăcut pentru mintea neformata sau parţial dezvoltată decât puterea sau dominaţia asupra celorlalţi. Dorinţa de a conduce pentru plăcerea personală a fost dintotdeauna blestemul acestei lumi. De la începutul istoriei, regi şi conducători au înecat pământul cu sângele celor asupra cărora şi-au extins stăpânirea; toate astea nu au fost pentru dezvoltarea vieţii tuturor, ci pentru mai multă putere personală.
Astăzi, motivul principal în spatele tuturor afacerilor şi a lumii industriale este acelaşi; oamenii pun la bătaie armate de dolari şi distrug vieţile a milioane de oameni, în aceeaşi lupta nebună pentru putere asupra celorlalţi. Regii comerţului, ca şi cei ai politicii, sunt mânaţi doar de dorinţa puterii personale.
Iisus a văzut în acea dorinţă pentru putere impulsul care domina acea lume coruptă pe care El dorea s-o răstoarne. Citeşte capitolul 23 al Evangheliei după Matei şi vei vedea cum descrie El dorinţa Fariseilor de a fi numiţi "Stăpâni", de a sta în locuri înalte, de a domina pe ceilalţi şi de a împovăra spinările celor mai puţin norocoşi în viaţă; şi vezi cum compara El acea dorinţă de dominare cu chemarea frăţeasca pentru Binele comun pe care o adresă discipolilor Săi.
Fii atent la tentaţia de a avea autoritate, de a deveni "stăpânul", de a fi considerat deasupra celor de rând, de a-i impresiona pe ceilalţi cu ceea ce ai tu, şi aşa mai departe.
Mintea care caută dominare asupra semenilor săi este o minte competitivă; iar mintea competitivă sigur nu este o minte creativă. Pentru a stăpâni mediul şi destinul tău, nu este deloc necesar să stăpâneşti sau să-ţi conduci semenii, căci adevărat este că atunci când te arunci în lupta pentru un loc mai înalt, începi să fii cucerit de soartă şi de mediu, iar încercarea ta de a deveni mai bogat va deveni o chestiune de şansă şi speculaţie.
Fereşte-te de mintea competitivă! Nimeni nu a exprimat mai bine principiul acţiunii creative decât Jones "Regula de Aur" (Samuel M. Jones, primarul oraşului Toledo, Ohio): "Ceea ce vreau pentru mine, vreau pentru toată lumea."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu