Faceți căutări pe acest blog

luni, 6 februarie 2012

CUM SĂ INTRI ÎN AFACEREA POTRIVITĂ

SUCCESUL, în orice întreprindere particulară, depinde în primul rând de abilităţi bine dezvoltate, necesare profesării cu succes în acel domeniu.
Fără bune abilităţi muzicale, nimeni nu poate avea succes ca profesor de muzică; fără cunoştinţe temeinice de mecanică, nimeni nu poate avea succes în orice domeniu mecanic; fără tact şi abilităţi comerciale, nimeni nu poate avea succes în vreo întreprindere comercială. Dar numai faptul de a poseda abilitaţi bine dezvoltate într-un domeniu, nu este o garanţie că te vei îmbogăţi. Există muzicieni cu talent remarcabil, dar care sunt săraci; există mecanici, tâmplari etc. cu excelente cunoştinţe teoretice şi practice de mecanică, dar care nu s-au îmbogăţit; şi există şi comercianţi foarte bine pregătiţi, dar care totuşi nu reuşesc în viaţă.
Diversele abilităţi sunt doar nişte unelte; este esenţial să ai unelte bune, dar la fel de important este ca aceste unelte să fie folosite în Modul Corect. Un om poate avea un fierăstrău, un dreptar, o rindea bună şi alte asemenea scule şi să construiască o frumoasă bucată de mobilă; un alt om poate lua aceleaşi unelte şi, încercând să duplice munca primului om, să nu fie capabil să producă decât un rebut. Cel de-al doilea nu ştie cum să folosească aceleaşi unelte bune în Modul Corect.
Diversele abilităţi ale minţii tale sunt uneltele pe care tu trebuie să le foloseşti pentru a te îmbogăţi; este mult mai uşor să ai succes dacă te afli într-o afacere pentru care eşti bine echipat cu uneltele mentale.
Vorbind la modul general, te vei descurca cel mai bine în afacerea pentru care ai cele mai puternice abilităţi; în cea pentru care eşti cel mai bine "dotat de la natură". Dar există limite şi aici. Nimeni nu trebuie să considere vocaţia sa ca fiind irevocabil determinată de circumstanţele naşterii sale.
Te poţi îmbogăţi în ORICE afacere, chiar dacă nu ai talentele sau abilităţile necesare, pentru că le poţi dezvolta; asta înseamnă că îţi poţi "fabrica" uneltele pe măsură ce avansezi, în loc să te limitezi singur la cele cu care te-ai născut. Desigur, este mai UŞOR să ai succes într-un domeniu pentru care ai deja abilităţi bine conturate; dar POŢI avea succes în orice domeniu, pentru că îţi poţi dezvolta orice talent, chiar unul rudimentar; orice om are în el toate abilităţile, chiar şi în stare latentă.
Poţi să te îmbogăţeşti cu mai puţin efort, dacă faci ceea ce eşti dotat de la natura să faci; dar vei fi mult mai satisfăcut dacă te vei îmbogăţi făcând ceea ce VREI să faci.
A face ceea ce vrei să faci este propriu vieţii; şi nu există nici o satisfacţie să trăieşti făcând mereu, din obligaţie, ceva ce nu îţi place să faci, în loc să faci ceea ce vrei. Este sigur că poţi face ceea ce vrei; dorinţa de a face aşa, este dovada că omul are în el această putere.
Dorinţa este manifestarea puterii.
Dorinţa de a cânta este puterea căutând expresie şi dezvoltare prin cântec; dorinţa de a inventa aparatura mecanică este chiar talentul pentru mecanică ce îşi cauta expresie şi dezvoltare.
Acolo unde nu există puterea de a face un lucru, fie ea dezvoltată sau rudimentară, atunci nu există dorinţa de a realiza acel lucru; iar acolo unde există o puternică dorinţa de a face, este dovada sigură că puterea care doreşte să se manifeste este la fel de mare, şi tot ce are nevoie este să se dezvolte şi să fie aplicată în Modul Corect.
Că premisa iniţială, este mai bine să alegi o afacere pentru care eşti cel mai bine dotat; dar dacă ai o mare dorinţă de a te implica într-un anumit domeniu, atunci ar trebui să alegi acel domeniu ca scop final.
Poţi lucra în orice domeniu doreşti şi este dreptul şi privilegiul tău să urmezi o carieră sau o afacere care îţi este plăcută şi satisfăcătoare.
Nu eşti obligat să faci ceea ce nu îţi place, şi nici nu trebuie să faci, decât dacă reprezintă un mijloc de a ajunge la lucrurile pe care chiar le doreşti.
Dacă există greşeli în trecutul tău ale căror consecinţe te-au plasat într-un mediu de afaceri nedorit, este posibil să fii obligat să lucrezi, pentru un timp, într-un domeniu care te atrage mai puţin; dar poţi să îndulceşti acest amar, ştiind că te va ajuta să ajungi să faci ceea ce-ţi doreşti.
Dacă simţi că nu eşti în domeniul dorit, nu te grăbi să îl schimbi pentru un altul. Cea mai bună cale, de obicei, este să schimbi afacerea sau mediul în care eşti prin dezvoltare.
Nu te teme să faci o schimbare bruscă şi radicală dacă ţi s-ar da ocazia şi eşti convins, după o analiză atentă, că este cea mai bună mişcare; dar nu face niciodată această schimbare dacă ai dubii cu privire la înţelepciunea şi oportunitatea acestui pas.
Nu există grabă în planul creativ; şi nu există penurie de ocazii.
Când vei ieşi din tiparul competitiv, vei înţelege că nu e nevoie să acţionezi pripit. Nimeni nu se ia la întrecere cu tine pentru ceea ce vrei să faci; este din belşug pentru toată lumea. Dacă un spaţiu este luat, un altul mai bun se va deschide pentru tine, un pic mai departe; timp este destul. Dacă ai dubii, aşteaptă. Întoarce-te la contemplarea viziunii tale şi măreşte-ţi credinţa şi hotărârea; şi orice ar fi, atunci când eşti indecis şi ai dubii, cultivă-ţi recunoştinţa.
O zi sau două petrecute în contamplarea viziunii a ceea ce îţi doreşti şi într-un sentiment de recunoştinţă pentru ceea ce primeşti, te va aduce într-o asemenea apropiere cu Supremul, încât atunci când vei acţiona, nu va fi loc de greşeală. Există o minte care ştie tot ce este de ştiut; şi tu te poţi apropia de această minte prin credinţă şi hotărârea ta de a avansa în viaţă, dacă ai o adâncă recunoştinţă. Greşelile apar atunci când acţionezi pripit sau când acţionezi sub imperiul fricii ori îndoielii sau când uiţi de Adevăratul Motiv, care este dezvoltarea vieţii tuturor şi nici o lipsă pentru nimeni.
Pe măsură ce avansezi pe Calea cea Corectă, ocaziile se vor ivi din ce în ce mai multe; iar tu va trebui să fi constant în credinţa şi hotărârea ta şi să fii aproape de Mintea Atotcuprinzătoare prin respectuoasă recunoştinţă.
Fă tot ce poţi să faci cât poţi de bine în fiecare zi, dar fără grabă, grijă sau teamă. Mergi cât poţi de repede, dar nu te pripi. Ţine minte că în momentul în care începi să te grăbeşti, încetezi să mai fi un creator şi devii un competitor; asta te va face să recazi în vechile deprinderi.
De câte ori te surprinzi grăbindu-te, opreşte-te; fixează-ţi atenţia asupra imaginii mentale a ceea ce îţi doreşti şi începe să mulţumeşti pentru că îl primeşti. Exerciţiul RECUNOŞTINŢEI întotdeauna întăreşte credinţa şi îţi reînnoieşte scopul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu