Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 februarie 2012

REZUMATUL ŞTIINŢEI DE A DEVENI BOGAT

EXISTĂ o substanţă gânditoare din care toate celelalte lucruri sunt făcute şi care, în starea sa originară, pătrunde, penetrează şi umple tot spaţiul universului.
Un gând imprimat acestei substanţe, produce lucrul imaginat de acel gând.
Omul poate forma lucruri în gândul său şi, prin imprimarea acestui gând asupra substanţei fără formă, poate determina că acel lucru la care se gândeşte să fie creat.
Pentru a obţine acest lucru, omul trebuie să treacă de la gândirea competitiva la gândirea creativă; altfel, el nu va putea fi în armonie cu Inteligenţa fără Formă, care este perpetuu creativă şi niciodată competitivă în spirit.
Omul poate intra în completă armonie cu Materia fără Formă doar prin recunoştinţa sinceră şi vie, pentru binefacerile pe care le revarsă asupra sa. Recunoştinţa unifica mintea omului cu inteligenţa Substanţei, aşa încât gândurile omului sunt recepţionate de către aceasta. Omul se poate păstra în planul creativ doar unindu-se cu Inteligenţă fără formă prin recunoştinţa adâncă şi continuă.
Omul trebuie să-şi formeze o imagine mentală clară şi definită a lucrurilor pe care doreşte să le aibă, să le facă sau a ceea ce doreşte să devină; iar această imagine mentală trebuie s-o păstreze în gândurile sale, în acelaşi timp cu recunoştinţă pentru Suprem, care îi oferă tot ce îşi doreşte. Cel care doreşte să se îmbogăţească trebuie să-şi petreacă fiecare moment al timpului său liber contemplându-şi Viziunea şi oferind recunoştinţa sinceră pentru că aceasta va fi îndeplinită. Nu pot spune cât de important este să contemplăm cât mai frecvent această imagine mentală, în timp ce simţim credinţa şi adâncă recunoştinţă. Acesta este procesul prin care se produce imprimarea gândului nostru asupra Materiei fără formă şi prin care forţele creative sunt puse în mişcare.
Energia creativă a gândului lucrează prin intermediul canalelor existente de dezvoltare naturală, dar şi prin cele ale ordinii economice şi sociale. Tot ceea ce este inclus în această imagine mentală, cu siguranţă, va fi obţinut de cel care respectă instrucţiunile din această carte, şi a cărui credinţă este de neclintit. Ceea ce doreşte, va veni către el pe căile existente economice şi comerciale.
Pentru ca să primească ceea ce i se cuvine, omul trebuie să fie activ; iar această activitate nu înseamnă doar să se ridice la înălţimea locului său. El trebuie să păstreze în minte Scopul de a se îmbogăţi, prin împlinirea imaginii sale mentale. Şi, în fiecare zi, trebuie să facă tot ce poate pentru a îndeplini fiecare acţiune în modul cel mai de succes. Trebuie să le ofere altor oameni o valoare mai mare decât echivalentul în bani pe care îl primeşte, aşa încât fiecare tranzacţie să ducă la dezvoltarea vieţii; şi trebuie să păstreze Gândul de Progres, de a oferi creştere tuturor celor cu care intră în contact.
Bărbaţii şi femeile care vor pune în practică aceste instrucţiuni vor deveni bogaţi; iar bogăţia lor va fi direct proporţională cu claritatea viziunii lor, cu stabilitatea scopului, cu echilibrul credinţei şi cu adâncimea recunoştinţei lor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu