Faceți căutări pe acest blog

vineri, 3 februarie 2012

DIN NOU DESPRE FOLOSIREA VOINŢEI

NU poţi păstra o viziune clară şi reală a bogăţiei, dacă în permanenţă îţi întorci atenţia asupra imaginilor contrare, fie că sunt reale sau imaginate.
Nu vorbi despre problemele tale financiare din trecut; dacă le-ai avut, nu te gândi deloc la ele. Nu povesti despre sărăcia părinţilor tăi, despre greutăţile de la începuturile vieţii tale; a face aşa ceva înseamnă să te plasezi mental printre săraci în acest moment, iar asta cu siguranţă va opri mişcarea lucrurilor în direcţia ta.
"Lăsaţi morţii să-i îngroape pe cei morţi," a spus Iisus.
Pune sărăcia, şi tot ce ţine de ea, complet în urma ta.
Ai acceptat o anumită teorie a universului, ca fiind corectă şi pe ea îţi sprijini toate speranţele şi fericirea; ce poţi obţine dacă acorzi atenţie altor teorii care vin în conflic cu ea?
Nu citi cărţi religioase care anunţa sfârşitul lumii; şi nu citi scrierile filozofilor pesimişti şi ale vestitorilor zilei judecăţii de apoi, care îţi spun că vom ajunge cu toţii în iad.
Nimeni nu se duce în iad; noi toţi ajungem la Dumnezeu.
Este cea mai minunată Devenire.
Sigur, există multe lucruri dezagreabile în viaţa noastră; dar ce folos avem să stăruim asupra lor, când ele sigur vor trece, şi când stăruinţa de a le studia, nu va face decât să le păstreze mai mult în viaţa noastră, în loc să dispară? De ce am vrea să acordăm atenţie lucrurilor care oricum vor fi îndepărtate prin evoluţie, când putem grăbi trecerea lor, prin promovarea creşterii şi evoluţiei, fiecare dintre noi, pe măsura puterii sale?
Oricât de oribile par să fie condiţiile de trai din anumite ţări, regiuni sau locuri din lume, nu faci decât să-ţi iroseşti timpul şi să-ţi distrugi şansele tale gândindu-te la ele. Trebuie să te intereseze doar cum se va îmbogăţi lumea. Gândeşte-te la bogăţiile care vor fi în lume, şi nu la sărăcia din care ieşim; şi ţine minte că singura metodă prin care poţi ajuta lumea să devină mai bogată, este ca să devii tu mai bogat, în modul creativ, nu competitiv.
Acordă-ţi întreaga atenţie numai bogăţiei; ignoră sărăcia. Ori de câte ori gândeşti sau vorbeşti despre cei săraci, gândeşte sau vorbeşte despre ei ca despre cei care vor deveni bogaţi; ca despre cei care trebuie felicitaţi, nu compătimiţi. Şi atunci, ei şi alţii ca ei, vor simţi inspiraţia şi vor începe să caute o cale de ieşire. Când spun că trebuie să-ţi dedici tot timpul şi întreaga minte gândurilor despre bogăţie, nu înseamnă că trebuie să devii sordid sau rău intenţionat. Să devii bogat cu adevărat este cel mai nobil scop în viaţă, pentru că el le include pe toate celelalte. Pe plan competitiv, lupta pentru a deveni bogat este o încrâncenare fără Dumnezeu, pentru putere asupra altor oameni; dar când intrăm în planul creativ, toate acestea se schimbă.
Tot ce se poate face pentru a atinge măreţia şi frumuseţea sufletului, pentru a aduce servicii umanităţii şi a realiza întreprinderi îndrăzneţe, se poate înfăptui doar îmbogăţindu-te; totul este posibil prin intermediul folosirii lucrurilor.
Dacă sănătatea fizică îţi lipseşte, vei vedea că refacerea ei este condiţionată de bogăţie. Doar cei care sunt deasupra grijilor financiare şi care au mijloacele de a duce o existenţă fără griji, desigur cu respectarea principiilor igienei, pot avea şi păstra o stare bună de sănătate.
Măreţia morală şi spirituală sunt posibile doar pentru cei care s-au ridicat deasupra planului competitiv al existenţei; şi doar cei care au devenit bogaţi prin metoda creativă, sunt liberi de influenţele degradante ale competiţiei. Dacă inima ta îşi doreşte fericire casnică, nu uita că dragostea înfloreşte cel mai bine acolo unde este rafinament, raţiune şi libertate faţă de influenţele corupătoare; iar toate acestea se află doar acolo unde bogăţia este dobândită prin exerciţiul gândului creativ, fără luptă sau rivalitate.
Nu există nimic mai nobil sau măreţ decât să aspiri la bogăţie; şi trebuie să-ţi concentrezi atenţia asupra imaginii mentale a bogăţiei, lăsând afară tot ce poate întuneca sau acoperi această viziune.
Trebuie să înveţi să vezi ADEVĂRUL ascuns al tuturor lucrurilor; să vezi sub toate straturile de condiţii nefavorabile; să vezi Unică Măreaţa Viaţă cum se mişcă în permanenţă către o mai completă exprimare a sa şi către absolută fericire.
Iar ADEVĂRUL este că nu există sărăcie; există doar bogăţie. Unii oameni rămân săraci pentru că ei nu ştiu că există bogăţie şi pentru ei; iar ei pot fi învăţaţi, aratandu-li-se calea către abundenţă, prin exemplu personal şi prin practica ta. Alţii sunt săraci pentru că, deşi simt că există o cale de ieşire, sunt prea leneşi intelectual pentru a depune efortul mental necesar pentru a găsi acea cale şi a merge pe ea; iar pentru aceştia, cel mai bun lucru este să le stârneşti interesul şi dorinţa, arătându-le fericirea care vine din bogăţia dobândită în mod corect. Iar alţii sunt încă săraci pentru că, deşi au noţiuni despre această ştiinţă, au devenit atât de înglodaţi şi pierduţi în acest labirint al teoriilor metafizice şi oculte, încât nu mai ştiu pe ce drum s-o ia. Încearcă un amestec din toate sistemele şi dau greş în toate. Şi pentru ei, cel mai bun lucru este să le arăţi calea corectă prin persoana şi practica ta; un gram de acţiune face mai mult decât o tonă de teorie.
Cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru întreaga lume este să-ţi împlineşti potenţialul. Nu Îi poţi fi mai de folos lui Dumnezeu şi oamenilor decât devenind bogat; repet, doar în modul creativ, nu prin cel competitiv.
Încă ceva. Noi susţinem că această carte detaliază principiile ştiinţei de a deveni bogat; şi dacă acestea sunt adevărate, atunci nu mai ai nevoie să citeşti nici o altă carte pe acest subiect. Poate că sună îngust şi egoist, dar gândeşte-te: nu există o altă metodă ştiinţifică de calcul în matematică decât prin adunare, scădere, înmulţire şi împărţire; nici o altă metodă nu este posibilă. Există doar o unică cea mai scurtă distanţă dintre două puncte. Există doar o singură metodă de gândire ştiinţifică, şi aceea este de a gândi în modul care duce direct şi simplu la rezultat. Nimeni încă nu a putut formula un "sistem" mai scurt şi mai puţin complicat, decât cel enunţat mai devreme; acela a fost golit de orice element neesenţial. Când începi pe acest drum, lasa orice altceva deoparte; şi scoate-ţi orice altceva din minte. Citeşte această carte în fiecare zi; ţine-o cu tine; memoreaz-o şi nu te gândi la alte "sisteme" sau teorii. Dacă faci asta, vei începe să ai dubii şi să ai incertitudini şi şovăieli în gândurile tale; iar apoi vei începe să dai greş. După ce ai mers pe acest drum şi ai devenit bogat, poţi studia alte sisteme cât doreşti; dar până când nu eşti sigur că ai obţinut tot ceea ce ţi-ai dorit, nu citi nimic altceva despre acest subiect, decât această carte şi autorii menţionaţi în Prefaţă. Şi citeşte doar ştirile cele mai optimiste; cele în armonie cu viziunea ta. De asemenea, lasa deoparte investigaţiile în domeniul ocult.
Nu mai aprofunda teozofia, spiritualitatea sau alte studii înrudite. Este foarte probabil că morţii trăiesc încă şi sunt aproape; dar chiar şi aşa, lasă-i cu ale lor; tu vezi-ţi de treburile tale.
Pe oriunde ar fi spiritele morţilor, ei au treburile lor şi problemele lor de rezolvat; iar noi nu avem dreptul să ne amestecăm în ele. Nu îi putem ajuta şi am mari dubii că ei ne pot ajuta pe noi, sau că avem dreptul să le-o cerem. Să lăsăm pe cei morţi cu ale lor şi să ne rezolvăm problemele noastre; să devenim bogaţi. Dacă începi să te amesteci cu cele oculte, vei porni curenţi mentali în ambele direcţii şi în mod sigur aceştia îţi vor ruina speranţele. Aşadar, acest capitol, ca şi cele precedente ne-au adus la următoarele certitudini:

  • Exista o materie gânditoare din care toate lucrurile sunt făcute şi care, în starea sa originală, pătrunde, penetrează şi umple toate spaţiile universului.
  • Un gând, imprimat în această substanţă, Produce chiar lucrul imaginat de acel gând.
  • Omul poate imagina lucruri în gândul său şi, prin imprimarea acestor gânduri asupra substanţei fără formă, poate determina ca aceste gânduri să devină creaţie.
  • Dar pentru a face asta, omul trebuie să treacă de la gândirea competitivă, la cea creativă; trebuie să-şi formeze o imagine mentală clară a lucrurilor pe care le doreşte şi să păstreze această imagine în gândurile sale împreună cu HOTĂRÂREA de a obţine ceea ce doreşte şi cu CREDINŢA neclintită că le va obţine, închizându-şi mintea faţă de orice alte tendinţe, care l-ar putea devia de la scopul său, care ar putea să-i înceţoşeze viziunea sau să-i curme credinţa.

Şi, în completarea tuturor celor de mai sus, vom vedea în continuare, că el trebuie să trăiască şi să acţioneze într-un Mod Anume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu