Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 februarie 2012

PRECAUŢII ŞI OBSERVAŢII DE FINAL

Mulţi nu vor accepta ideea că există o ştiinţă exactă a îmbogăţirii; fiind convinşi că bogăţia este limitată, ei vor insista asupra faptului că instituţiile sociale şi guvernamentale trebuie reformate, înainte ca un număr considerabil de oameni să poată obţine competențe cu ajutorul instrucţiunilor din această carte.
Dar acest lucru nu este adevărat.
Desigur, guvernele actuale ţin masele de oameni în sărăcie, dar asta numai din cauză că oamenii nu gândesc şi nu acţionează într-un Mod Anume.
Dacă masele ar începe să acţioneze aşa cum este descris în această carte, nici guvernele şi nici sistemul industrialist nu vor putea să-i controleze; toată societatea va trebui schimbată pentru a se adapta dezvoltării.
Dacă oamenii ar avea Minte Progresistă, dacă ar avea Credinţa că pot să se îmbogăţească şi să meargă înainte cu scopul precis de a deveni bogaţi, nimic nu i-ar mai putea ţine în sărăcie.
Oricine poate intra pe Acea Cale oricând, sub orice guvern, şi să se îmbogăţească; şi când un număr considerabil de oameni fac asta, sub orice guvern, sistemul se va schimba şi se va deschide calea şi pentru ceilalţi.
Cu cât se îmbogăţesc mai mulţi prin metoda competitivă, cu atât mai rău pentru ceilalţi; cu cât se îmbogăţesc mai mulţi prin metoda creativă, cu atât mai bine pentru ceilalţi.
Salvarea economică a maselor poate fi realizată doar atunci când un număr suficient de mare de oameni vor pune în practică metoda ştiinţifică descrisă în această carte şi se vor îmbogăţi. Aceştia vor deschide calea pentru ceilalţi şi îi vor inspira să îşi dorească o viaţă adevărată, să aibă credinţa că această viaţă poate fi obţinută şi hotărârea să o facă.
Totuşi, până atunci, este de ajuns să ştii că nici guvernul care te conduce, nici sistemul capitalist şi competitiv din industria în care lucrezi nu te pot împiedica să te îmbogăţeşti. Când ajungi în planul creativ al gândirii, te vei ridica deasupra tuturor acestor lucruri şi vei deveni cetăţeanul altei lumi.
Dar ţine minte că gândurile tale trebuie să se menţină în planul creativ; nici măcar pentru o clipă nu trebuie să crezi că resursele sunt limitate sau să acţionezi în planul moral competitiv.
De câte ori te surprinzi gândind în vechile şabloane, corectează-te imediat; pentru că atunci când gândeşti competitiv, ai pierdut cooperarea Minţii Universale.
Nu pierde timpul imaginându-ţi cum vei rezolva posibilele urgenţe din viitor, cu excepţia celor care îţi pot afecta acţiunile astăzi. Trebuie să te preocupe îndeplinirea cât mai bună a muncii de astăzi şi nu urgenţele care pot apărea mâine; te vei ocupa de ele atunci când va fi cazul.
Nu-ţi face griji cum vei depăşi obstacolele care s-ar putea ivi în calea afacerii tale, decât dacă este necesar acum să găseşti o cale de a le evita.
Indiferent cât de înfricoşător poate părea un obstacol, privit de la distanţă, vei descoperi că, dacă vei continua pe o Anumită Cale, el va dispărea pe măsură ce te apropii, sau va apărea o modalitate prin care să îl ocoleşti.
Nici o posibilă combinaţie de împrejurări nu poate învinge omul care a pornit pe calea îmbogăţirii respectând regulile stiitifice. Nici un bărbat sau femeie care le respecta nu va da greş, la fel cum doi ori doi nu pot face decât patru.
Nu te gândi cu îngrijorare la posibile dezastre, obstacole, panică sau combinaţii nefavorabile de împrejurări; va fi timp destul să te ocupi de ele atunci când se vor ivi, iar atunci vei descoperi că fiecare obstacol aduce cu sine şi mijloacele pentru a-l îndepărta.
Ai grijă cum vorbeşti. Niciodată nu vorbi de tine, de afacerile tale sau de orice altceva într-un mod descurajat sau descurajant.
Niciodată să nu accepţi posibilitatea ratării sau să vorbeşti în aşa fel încât să induci şi această posibilitate.
Niciodată nu vorbi despre vremuri că ar fi dificile, sau condiţiile mediului de afaceri ar fi îndoielnice. Vremurile pot fi dificile şi mediul de afaceri îndoielnic pentru cei care gândesc competitiv, dar niciodată pentru tine; tu poţi creea tot ce îţi doreşti, tu eşti deasupra fricii.
Când alţii vor avea dificultăţi şi afacerile le vor merge prost, tu vei găsi cele mai bune ocazii.
Obişnuieşte-te să priveşti lumea că pe ceva în Devenire, ceva în dezvoltare; şi să priveşti orice dificultate potenţială că pe ceva ce încă nu s-a produs. Vorbeşte mereu în termeni de progres; să faci altfel înseamnă să îţi renegi credinţa, adică să o pierzi.
Nu te simţi niciodată dezamăgit. Desigur, te vei aştepta să obţii un anume lucru într-un anumit moment şi este posibil să nu-l obţii exact atunci; iar asta ţi se va părea un insucces.
Dar dacă îţi păstrezi credinţă, vei descoperi că insuccesul este doar aparent.
Continuă să acţionezi aşa cum instruieşte această carte şi, dacă nu vei obţine acel lucru, sigur vei obţine în schimb altceva, dar cu atât mai bun, încât vei înţelege ca aparenta ratare a fost de fapt un mare succes.
Un student al acestei ştiinţe şi-a propus o anume tranzacţie pentru afacerea sa care, la acel moment, i se părea extrem de dezirabila şi a lucrat săptămâni la rând pentru a reuşi tranzacţia. Când a venit momentul cel mare, totul s-a ratat în cel mai inexplicabil mod; părea ca şi cum o influenţă nevăzută lucrase în secret împotriva lui. Dar el nu a fost dezamăgit; dimpotrivă, i-a mulţumit lui Dumnezeu că dorinţa lui a fost refuzată şi şi-a păstrat o minte plină de recunoştinţă. În câteva săptămâni i s-a ivit o ocazie atât de bună, încât acum nu ar mai fi vrut deloc să facă prima tranzacţie; astfel, a văzut că Mintea Universală care ştie mai multe decât el, l-a împiedicat să dea cu piciorul ocaziei perfecte pentru una inferioară.
În acest mod se va rezolva orice aparenta ratare, dacă îţi păstrezi credinţa şi scopul, dacă ai recunoştinţa şi faci, în fiecare zi, tot ce poate fi făcut în acea zi, realizând fiecare acţiune într-o manieră de succes.
Cand ai o ratare este pentru că nu ai cerut destul; continuă, pentru că ceva mult mai bun decât ceea ce căutai, ţi se va ivi în cale. Ţine minte asta.
Nu vei da greş pentru că nu ai abilităţile necesare să reuşeşti în tot ceea ce îţi doreşti. Dacă acţionezi aşa cum te-am instruit, îţi vei dezvolta toate talentele de care ai nevoie pentru a-ţi îndeplini dorinţele.
Această carte nu se ocupă cu ştiinţa de a-ţi cultiva talente; dar aceasta este la fel de sigură şi simplă ca şi procesul de îmbogăţire.
Nu ezita şi nu te teme că, ajungând acolo unde îţi doreşti, vei da greş din cauză că îţi lipseşte talentul; continuă pe calea ta şi, când vei ajunge unde trebuie, acel talent va fi deja al tău. Aceeaşi Sursă de Abilităţi care l-a ajutat pe Lincoln, cel atât de puţin instruit, să realizeze cea mai măreaţă lucrare guvernamentală făcută de un sigur om, îţi stă şi ţie la dispoziţie; din această sursă poţi obţine toată înţelepciunea de care ai nevoie pentru a duce la capăt sarcinile care îţi stau în cale. Mergi cu credinţa nestrămutată.
Studiază această carte. Fă din ea partenerul tău permanent până în momentul în care ţi-ai însuşit perfect toate ideile conţinute în ea. În tot acest timp, ar fi bine să renunţi la majoritatea divertismentului sau plăcerilor; stai departe de locurile unde se discută idei care vin în conflict cu ceea ce ai învăţat aici. Nu citi literatura pesimistă sau conflictuală şi nu te amesteca în polemici pe această temă. Nu citi prea mult, în afară de autorii menţionaţi în Prefaţă. Petrece-ţi cea mai mare parte a timpului tău liber contemplându-ţi viziunea, cultivând recunoştinţa şi citind această carte. În ea găseşti toată ştiinţa de a deveni bogat; în capitolul următor vei găsi rezumate toate elementele esenţiale ale ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu